Ανακοίνωση- Καταγγελία Εκπροσώπου Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΑΒ

30/07/2018 15:06

Η αλαζονεία, η υπεροψία κι ο αυταρχισμός της εξουσίας οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στον όλεθρο.

 

30/7/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου έχω την τιμή ως εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΑΒ, της μεγαλύτερης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας, να εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου στο ανώτερο όργανο διοίκησης της εταιρίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα με το Σωματείο Εργαζομένων, όπου παραμένω ως Μέλος του Δ.Σ., σε άριστη συνεργασία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ολομέτωπες επιθέσεις κυβέρνησης και διοίκησης, στα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις ετών, προβαίνοντας σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΕΑΒ.

Με την ανακοίνωση αυτή καταγγέλλω την απίστευτα αλαζονική διαχείριση και κυνική συμπεριφορά της διοίκησης και του Δ.Σ. της εταιρίας, για την απόφαση που έλαβε για το θέμα της πρόσθετης πράξης στο ομαδικό ασφαλιστήριο των εργαζομένων (Εθνική Ασφαλιστική). Η διοίκηση εφαρμόζοντας στην πράξη το αποφασίζομε και διατάσσομε, έφθασε στο σημείο να αποφασίζει για το καλό των εργαζομένων, αγνοώντας επιδεικτικά όμως για την γνώμη μας, σ’ ένα θέμα όμως που μας αφορά άμεσα. Πέραν αυτού σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αρνήθηκε να δώσει εντολή, ώστε να μου δοθεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ. ώστε να ενημερώσουμε την δικηγόρο του Σωματείου μας.

Προσπαθώ και θα συνεχίσω με κάθε τρόπο να προστατεύω τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και στο Δ.Σ. της εταιρίας σε απόλυτο συντονισμό με το Σωματείο μας, ενάντια σε κυβέρνηση και διοίκηση. Ο Μέτοχος ενώ σε πολλές περιπτώσεις γνώριζε τα προβλήματα, ή τα επιβεβαίωνε, δεν έδειξε σε καμιά περίπτωση διάθεση να σπάσει αυγά και να δώσει τις πρέπουσες λύσεις.

Δυστυχώς η εταιρία βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε πολύ δύσκολη και οριακή κατάσταση, οι ευθύνες διοίκησης και κυβέρνησης μεγάλες. Οι μοναδικοί που δεν ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση στην εταιρία και διαρκώς βάζουν πλάτη και ματώνουν γι’ αυτή είναι οι εργαζόμενοι της.

Η αλαζονεία, η υπεροψία κι ο αυταρχισμός της εξουσίας είναι σημάδια που δείχνουν ότι η αρχή του τέλους έχει δρομολογηθεί.

Μια βδομάδα μετά την μεγάλη τραγωδία, η ψυχή μας πονά, αλλά η ιστορία μας απαιτεί να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και ξέρουμε ως ‘Έλληνες να παλεύουμε με τον πόνο μας και να τον μετατρέπουμε σε μεγαλείο ψυχής. Το κύμα αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας είναι το ποιο φωτεινό παράδειγμα.

Νεκτάριος Μπανάκας

Μέλος Δ.Σ. ΕΑΒ ΑΕ

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων