ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΕΑΒ 28/03/2018

28/03/2018 15:37

Σ. Ε. Ε. Α. Β.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
28/03/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια δύσκολη χρονικά συγκυριακή κατάσταση που η ένταση στο Αιγαίο και τα ανατολικά σύνορα μας έχει ανέβει σε μεγάλο βαθμό, όλοι συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα ύπαρξης και καλής λειτουργίας της ΕΑΒ, της μεγαλύτερης αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.
Σε μία χρονική στιγμή που η Κυβέρνηση προωθεί νέες αμυντικές συμφωνίες (υλοποίηση προγράμματος ναυτικής συνεργασίας P3 Orion – αναβάθμιση F-16) που επιβάλλουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΑΒ να είναι στο μέγιστο βαθμό για την υλοποίηση τους, η αναλγησία των αρμοδίων έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση της ΕΑΒ και του προσωπικού της.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι αδιανόητο να μην δίνονται λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο καιρό εργαζόμενους και εταιρεία, ώστε απρόσκοπτα η ΕΑΒ και το προσωπικό της να εργάζεται για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί, μη δίνοντας λύσεις απαξιώνει και συρρικνώνει περαιτέρω την ΕΑΒ.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Οικονομικών και την Διοίκηση της ΕΑΒ που δεν εφαρμόζουν την υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).
Απαιτούμε.
• Να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων της Διυπουργικής που έγινε στο ΥΠΕΘΑ με θέμα την ΕΑΒ στις 09/05/2016.
• Να εφαρμοστεί πλήρως η ήδη υπογεγραμμένη από Οκτ./2017 Συλ. Σύμβ. Εργασίας.
• Να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα τους και η υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους με αποτέλεσμα την διαρροή προσωπικού προς εταιρείες του εξωτερικού και εγχώριους ανταγωνιστές.
• Προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού αορίστου χρόνου για να υποστηρίζεται με επάρκεια το αξιόμαχο των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.
• Να μπεί τέλος στον οικονομικό στραγγαλισμό της ΕΑΒ και των άδικων φορολογικών προστίμων, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να πραγματοποιήσει τον κύκλο εργασιών της.
Απαιτούμε άμεσες λύσεις για τους εργαζόμενους και την εταιρεία.

Δεν δεχόμαστε νέα κατακρεούργηση των εναπομεινάντων κεκτημένων μας.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.