ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/11/2016 13:03
                             Σ. Ε. Ε. Α. Β.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ: 64 / 1985

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,  Τ.Κ. 320.09, e-mail:seeab@haicorp.com

ΤΗΛ.: 22620-52730 / 52731 / 52732,  FAX: 22620-52731

                     

29/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης και  διάλυσης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Βίτσας  μίλησε απαξιωτικά, χαρακτηρίζοντας  τις Δημόσιες Αμυντικές Βιομηχανίες κρατικοδίαιτες και υπερχρεωμένες εν αντιθέσει με τις ιδιωτικές τις οποίες χαρακτήρισε εύρωστες  και ευέλικτες χωρίς προβλήματα.

Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες για απόδοση ευθυνών σε σχέση με τις σκανδαλώδεις και φωτογραφικές συμβάσεις  ιδιωτικών εταιρειών που λειτουργούσαν εις βάρος της ΕΑΒ, μετατρέπονται σε ευχαριστίες στους παλαιούς και νέους ΄΄εργολάβους΄΄, τους οποίους έχει αναγάγει σε προνομιακούς  συνομιλητές. Για πρώτη φορά εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιρειών (εργολάβοι) όχι μόνο παραβρέθηκαν στις εργασίες της Επιτροπής, αλλά είναι αυτοί που υπαγορεύουν το ΄΄σχέδιο΄΄ για τις Αμυντικές Βιομηχανίες της χώρας όπως έχει καταγραφεί μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους διαχρονικά.

Καταγγέλλουμε την στάση του ΑΝΥΕΘΑ και της «Αριστερής» Κυβέρνησης που σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες για ανάπτυξη  και στήριξη των Δημόσιων Αμυντικών Βιομηχανιών, τώρα τις διαλύουν με σκοπό το  κλείσιμο και το ξεπούλημα τους.

Σε μία χρονική στιγμή που οι απαιτήσεις επιβάλουν η Αμυντική και Επιχειρησιακή  ετοιμότητα να είναι στο μέγιστο βαθμό, η Συγκυβέρνηση  απαξιώνει και συρρικνώνει την ΕΑΒ, επιχειρώντας παράλληλα να εκχωρήσει την Εθνική και Ιδρυτική της αποστολή σε ιδιώτες-κοράκια.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της ΕΑΒ που εκτελώντας κυβερνητικές εντολές σφαγιάζει για ακόμα μία φορά εργασιακά κεκτημένα, με το πρόσχημα διορθωτικών κινήσεων του προϋπολογισμού, ενώ με συγκεκριμένες αποφάσεις οδηγεί την εταιρεία σε κατάρρευση εσόδων.

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.

 

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 

Νεκτάριος Μπανάκας                                              Δημήτριος Βάσσος