Ανακοίνωση για Απεργία 4/2/2016

03/02/2016 13:09

Σ. Ε. Ε. Α. Β.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ: 64 / 1985

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,  Τ.Κ. 320.09

ΤΗΛ.: 22620-52730 / 52731 / 52732,  FAX: 22620-52731

e-mail:seeab@haicorp.com

                  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3/2/2016

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

 

Αύριο Πέμπτη πλημυρίζουμε τους δρόμους και διατρανώνουμε την αντίθεση μας  ενάντια στην «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» έκτρωμα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την οποία:

  • Οι συντάξεις θα οδηγηθούν σε δραστικές περικοπές, ιδιαίτερα αυτές που χαρακτηρίζονται ως υψηλές.
  • Αλλάζει ο χαρακτήρας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης αφού δεν διασφαλίζεται η υγειονομική περίθαλψη , η οποία ανατίθεται  πλέων στην Ιδιωτική Ασφάλιση.
  • Καταργείται η δημόσια κοινωνική ασφάλιση και ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας της και γίνεται κεφαλαιοποιητικός, με τη  θέσπιση του ατομικού λογαριασμού για κάθε ασφαλισμένο.
  • Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων μετατρέπονται σε χαράτσωμα δίχως αντίκρισμα, το δε ποσοστό αναπλήρωσης σε κοροϊδία.
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ, που έχει σαν αποδέκτες τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας και τα άτομα με αναπηρία.
  • Η εθνική σύνταξη των 384 ΕΥΡΩ, δεν διασφαλίζεται, καθώς συνδέεται με δημοσιονομικά και εισοδηματικά κριτήρια και θα δίνεται στην ηλικία των 67.
  • Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων κύριας και εφάπαξ (πρόνοιας) σε ένα υπερταμείο, με συμπίεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς τα κάτω.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ:

  • Ανακεφαλαιοποιηθεί, δηλ. αποκατασταθεί με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους, που θα προέλθουν από την φορολόγηση των μεγάλων κερδών και του μεγάλου πλούτου, για την αποκατάσταση από την διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών της από τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες και την μεγαλοεργοδοσία.
  • Μειωθεί η ανεργία με την κατάργηση των μνημονίων λιτότητα και την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος του λαού.
  • Χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία, ώστε να αποδοθούν στην κοινωνική ασφάλιση ετησίων μέχρι 8 δις ευρώ πρόσθετοι πόροι.
  • Αυξηθούν οι μισθοί, με την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Επαναρρυθμιστούν και αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις και περιοριστούν δραστικά οι ελαστικές μορφές εργασίας προς όφελος της πλήρους και σταθερής.

 

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Στις 4 του Φλεβάρη είναι Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους αυτούς που ήδη σήμερα  βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες), με σκοπό να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και να αποτρέψουμε την κατάθεσή του στη Βουλή.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.

 

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Νεκτάριος Μπανάκας                                                   Γιώργος Κωτσαδάμ